=
Charli Chung

Charli Chung

Charli Chung

Charli Chung (1995) vertrekt in zijn werk vanuit de verschillende manieren waarop we als mens op zoek zijn naar onszelf en naar elkaar. Hij laat zich leiden door de vraag hoe we in staat zijn lief te hebben, waarbij de onconventionele liefde geldend is als belangrijk en terugkerend thema: Hij portretteert de waanzin waartoe een verliefde geest kan vervallen, de wanhoop die een verliefd hart met zich meebrengt, maar ook het uitzinnige geluk van de liefde die wederzijds is. Met zowel repertoiretheater als nieuwe stukken, en zijn acteurs als centrale factor in zijn werk, streeft Charli ernaar hartveroverend theater te maken dat zowel liefdevol, tragisch, hilarisch als sexy mag zijn.

The Dreamers

Reserveren

The Dreamers is een toneelbewerking naar de gelijknamige film van Bernardo Bertolluci (2003), gebaseerd op de roman The Holy Innocents van Gilbert Adair (1988). Vrijgevochten tweeling Theo en Isabelle nodigt de Amerikaanse Matthew uit om een tijd te logeren terwijl hun ouders op vakantie zijn.
Gevoed door hun passie voor film en aangetrokken tot de allesvernietigende kracht van de liefde, kruipt het drietal in elkaars schoot en raakt verwikkeld in een hechte en complexe driehoeksverhouding. Tegen de achtergrond van de Parijse studentenrevolte van 1968 zoeken zij in een tijd van revolutie en zelfontdekking hun vrijheid bij elkaar. Steeds meer leven ze in een door hun zelf gecreƫerde droomwereld die tegelijk mooi, seksueel en gevaarlijk is.
Een stuk over drie jonge mensen aan de vooravond van hun volwassenheid. Over het verlangen om je in elkaar te verliezen en het verlies van de grip op de werkelijkheid dat hiermee gepaard gaat. Een ode aan de momenten waarop we ons laten leiden door wilde verlangens en dromen, en ons niet laten remmen door de (soms harde) werkelijkheid.

Credits:
Tekst: Bart van den Donker
Regie: Charli Chung
Spel: Abe Dijkman, Marieke Giebels, Marius Mensink
Scenografie: Koen Steger
Dramaturgie: Madelon Kooijman
Coaching: Marcus Azzini

Met dank aan:
Toneelgroep Oostpool

Vrijdag 26 mei 18:00
Zaterdag 27 mei 14:30

90 min.
Grote Zaal
Toneelacademie Maastricht
Lenculenstraat 31-33, 6211 KP Maastricht

E-mail: charlicarrieri@gmail.com