Danie l't Hoen


Daniël ’t Hoen (1993, NL) studeert dit jaar af aan de Regie Opleiding Maastricht met twee werken: “FORTY-TWO” & “ACTION”. Hij maakt zowel eigenzinnige eigentijdse repertoire stukken, als ook onderzoekende collectief gemaakte voorstellingen. Vertrekkend vanuit de taal, zoekt hij naar zijn visie op het hier en nu. Hij is een Rotterdamse maker en dat kun je misschien ook wel zien. Een bepaalde nuchterheid en menselijkheid vind je altijd terug in zijn personages. Vaak ligt ook de angst voor de eindigheid ergens in zijn werk verborgen. Het zwaard van Damocles hangt niet alleen de personages, maar ook de toeschouwer boven het hoofd.

FORTY-TWO

FORTY-TWO maakte hij in collectiefverband met Nora Ramakers, Hannah Boer, Samir Veen en Joeri Heegstra. “Een voorstelling over nagenoeg alles en niets. Vier mensen die door middel van zelfverheerlijking, pure zelfkritiek uiten. Alleen meningen die nog over en weer vliegen, over de vorm, en niet over de kern. Ze lijden niet aan een crisis, maar aan een metacrisis en verliezen zich in de herhaalde vaststelling van problemen, niet in het aandragen van oplossingen. Alles wordt, lekker democratisch, steeds weer in twijfel getrokken, terwijl er misschien enkel een beetje gelóóf nodig is..” De gezamenlijk geschreven voorstelling ging in première in Maastricht en speelde ook in de Toneelschuur in Haarlem.

Registratie

ACTION

ACTION is op dit moment in de maak in Rotterdam en zal in première gaan op Festival aan de Maas op 16 juni 2017. Het orginele stuk is geschreven door Sam Shepard. “In een aangepaste vertaling speelt het verhaal zich af in een gekkenhuis. Na een apocalypse met een onbekende oorzaak zijn de verzorgers gevlucht. Vier mensen, twee mannen en vrouwen zijn achtergebleven met ieder hun eigen gebreken. Ze proberen wanhopig een soort gemeenschap of samenzijn in stand te houden, maar dat is verschrikkelijk ingewikkeld. Ontwapenend en pijnlijk tegelijk verliezen ze van zichzelf en de omstandigheden. Zonder cynisme zijn zij vieren een ode aan de poging.” Met Jennifer Welts, Scott Robin Jun, Max Wind en Claire Bender. Action zal spelen in juni op Festival aan de Maas in Rotterdam en op het ITs festival in Amsterdam.

Action zal spelen in juni op festival aan de maas in Rotterdam en op het its festival in Amsterdam

festivalaandemaas.nl
itsfestivalamsterdam.com

E-mail: daanthoen@hotmail.com