=

Rani Decock

Rani Decock (1994, BE) kijkt graag. Ze kijkt naar de wereld hoe die is en zet er hier en daar graag een spot op. Ze bevindt zich op twee vormgebieden. Enerzijds maakt ze voorstellingen met haar eigen verbeeldingswereld als bron. Fysieke, beeldende voorstellingen, open voor associatie. Hierbij houdt ze van het schuren tussen realiteit en fictie. De innerlijke beleving en de uiterlijke weergave. Anderzijds gebruikt ze de mens als bron en gaat ze die interviewen. Ze heeft een installatievorm ontwikkeld waar ze het opnamemateriaal van de interviews omvormt tot een typografisch hoorspel. Zo ontwikkelt ze haar eigen handschrift door diep menselijke onderwerpen op een speelse, humoristische en trefzekere wijze vorm te geven. Een temporitmisch geheel van zwervende gedachtes over een pijnlijke en tegelijkertijd banale realiteit.


I believe I can fly

Kaartje kopen


Dear Mrs. Summer Liu Chen,
I’ve just ordered in your store on AliExpress.com
When will my package arrive?
I’m really looking forward to it!

All the best!
S.

Wanneer je springt kunnen er twee dingen gebeuren. Je valt of je vliegt. Wanneer je springt is er een moment waarop je beslist dat je verlangen groter is dan je angst. Geloof is het enige wat het twijfelen kan uitsluiten, heb ik van horen zeggen.

In een wereld die streeft naar zijn utopie verdwalen we opzoek naar zingeving.

Credits:
Regie: Rani Decock
Spel: Sien Vanmaele
Begeleiding: Merel Heering
Met dank aan: VIA ZUID en De Kopergietery
Voorstelling op locatie: De Rubberfabriek (buiten)

Vrijdag 26 mei 21:00 &
Zaterdag 27 mei 21:00

Duur: 60 min.
Locatie: Rubberfabriek buiten
Lage Frontweg 2a, Maastricht

E-mail: decockrani@gmail.com


KOFFIEKLETS

video-performance

Rani stelde haar oma en haar mama 15 dezelfde vragen. Vragen over het ouder worden, hoe ze terugblikken op hun leven en de terugblik op elkaar. Rani nam de interviews apart van elkaar op en wist ze op slimme, ritmische wijze aan elkaar te verbinden. Een humoristische, herkenbare en ontroerende voorstelling.

KOFFIEKLETS maakte Rani in het laatste blok van het derde jaar. (Blok Quirine en Helena) Voor haar eerste afstudeervoorstelling C'est fini ou quoi? borduurde ze verder op deze vorm. C'est fini ou quoi? is nog te zien op het ITS.

Donderdag 25 mei 15:00
Zaterdag 27 mei 20:00
Duur: 15 min (loop).
Locatie: Rubberfabriek binnen Lage Frontweg 2a, Maastricht

E-mail: decockrani@gmail.com