=

Sara de Monchy

Sara de Monchy (NL, 1994) haalt haar inspiratie meestal uit filosofische thema’s en zoekt hierin naar theatraliteit. Vaak zijn haar voorstellingen essayistisch en probeert ze een podium te geven aan een gedachte-experiment, of bevraagt ze actualiteit. Sara onderzoekt nieuwe vormen binnen de Nederlandse taal en schrijft.

I AM SO SPECIAL I AMOST WANNA DIE

Reserveren

‘Zeng Jia, een 22 jarig meisje uit China, shoqueerde familie en vrienden toen ze hen uitnodigde voor de generale repetitie van haar eigen begrafenis zodat ze zelf deel kon uitmaken van de festiviteiten terwijl ze nog leefde.’ (Volkskrant, 2016)

In deze filosofisch/documentair gerichte afstudeervoorstelling proberen vier mensen te begrijpen wat ultieme zelfbevestiging is en wat de mooiste speech op aarde is, zo mooi dat iedereen moet huilen. Hoeveel hebben ze er eigenlijk voor over om te horen hoeveel er van hen gehouden wordt?

Sara haalt haar inspiratie meestal uit grote filosofische thema's en zoekt hierin naar theatraliteit. Vaak zijn haar voorstellingen essayistisch en probeert ze een podium te geven aan nieuwe verhalen of ideeën. Medio juni is bij de Toneelmakerij haar andere afstudeervoorstelling EILAND te zien, een voor haar geschreven nieuwe tekst, over een symbiotische moeder-dochterrelatie. Hierin bevraagt Sara de zoektocht van jonge mensen naar een eigen leven. Eerder liep Sara stage bij het RO Theater onder Marjolijn van Heemstra en bij de Operadagen Rotterdam.

Credits:
Regie: Sara de Monchy
Spel: Jelle Hoekstra, Machiel Rodenburg, David Elsendoorn, Zineb Fallouk
Dramaturgie: Jip Vuik
Begeleiding: Carina Molier

Met dank aan:
Lotte Lola Vermeer

26 mei 16:00
27 mei 16:30

Duur: 70 min
Locatie:Zwarte zaal TAM
Toneelacademie Maastricht Lenculenstraat 31-33, 6211 KP Maastricht

E-mail: sarademonchy@gmail.com